Vegansk kola

JenniferInspiration, Recept

Hon gör det igen den där Renée! Hur fantastiska kan recept vara?! En vegansk kola som man kan tro hör bäst hemma kring jul men hemma hos oss går den att äta när som helst!

Ingredienser för en massa kola minst 25 stycken
200 ml Raw Kokosolja
2,5 dl Kokossocker
1 dl Raw Agave Naturell (Sirap)
4 msk Coconut Butter (Kokossmör)
1 nypa Himalayan Crystal Salt
2 nypor Äkta Vaniljpulver
3 msk Hasselnötter, grovt hackad (i originalreceptet är det 2 msk mandel och 2 msk gojibär)

Smält kokosoljan i en tjockbottnad kastrull och tillsätt kokossocker och agave. Rör hela tiden ordentligt i botten (risk för att det bränner fast annars). Tillsätt kokossmör, vaniljpulver och salt (du kan ställa burken i en kastrull med varmt vatten för att lättare få ut kokossmöret). Låt puttra tills kolan når 118-120 grader eller tills den släpper från kastrullens botten – jag gjorde kultricket och det blev perfekt. Häll sedan ut kolan på bakplåtspapper (eller underlägg av silikon) och strö över hasselnötterna eller din valda topping. Låt stelna och skär sedan i rutor eller längder.

Kultricket* häll en lite av kolan i ett glas med kallt vatten och testa konsistensen på kolan – då kan du också välja den konsistens som du gillar.

Jag hoppas att ni vågar testa – vanlig kola anses av många vara svårt att göra men detta recept var väldigt enkelt. Vad mer önskas än recept som är enkla och dessutom bättre för kroppen och knoppen?!

*På bilden ser ni även en hemmagjord pralin. Den kommer jag inte ihåg hur jag gjorde…men den blev inte så god som tänkt – så håll er uppdaterade för det kommer någon ny variant vartefter.

Love J.