Julens proteinbollar

JenniferInspiration, Recept

Nu är det inte många dagar kvar till jul även om min julkänsla inte riktigt är här än.
Jag bestämde mig i alla fall för att försökta få lite julkänsla genom att baka och självklart med jul som inspiration även om det är åt det nyttigare och mer proteinrika hållet. Nedan kommer tre recept på samma bas men med olik smaksättning och toppning!

Bas till proteinbollar: 
1 burk Barbells proteinpudding vaniljsmak
4 dl havregryn
1 skopa tyngre proteinpulver, vaniljdröm vassle
2 tsk sötströ (endast om du vill få lite mer sötma i, kan uteslutas)

Mixa havregrynen och blanda ner alla ingredienser tillsätt eventuellt vatten vid behov,
eller lite mer havregryn/proteinpulver om så önskas.

Smaksättning:
2 pkt saffran
2 tsk pepparkakskrydda
2,5tsk Kanel
Välj det alternativ du önskar i dina julproteinbollar.
Blanda ner smaksättningen och rulla till bollar.

Topping:
Rulla/dekorera i ovan vald smaksättning eller…
Till saffranskryddade bollar – kross från Barbells proteincrisp smak jordgubb
Till pepparkakskryddade bollar – kross från Barbells proteincrisp smak jordgubb/choklad
Till kanel kryddade bollar – kross från Barbells proteincrisp smak choklad
Krossa proteincrispen och dekorera bollarna likt bilderna eller rulla.
Du kan även rulla alla i kokos!

Jag hoppas att det smakar! <3

/J

Godisboll gjorda på Barbellsprodukter

JenniferRecept

Godisbollar gjorda på Barebellsprodukter!

Ibland vill man bara få frossa i sig något som är sött och gott men samtidigt inte för onyttigt. Just därför gjorde jag detta fantastiska recept.

Två bars Cashew från Barbells
Lite philadelphia för att kunna knåda upp en fast smet
Barbells hasselnötskräm
Kokosflingor

Knåda barsen tillsammans med Philadelphia så att du får en smet som går att rulla till bollar. Tips är att hacka barsen i mindre bitar innan. Lägg in bollarna i kylen ca 20 min. Smeta på en tesked med hasselnötskräm på varje boll och strö över lite kokosflingor.

Nu har du ett fantastiskt lördagsgodis! NJUT! <3

Proteinbollar – vanilj och chiafrö

JenniferRecept, Your Evolution

Det är alltid roligt att hitta nya recept, även om mina oftast består av choklad..
Denna gång får ni ett recept där vanilj står för den baserade smaken och de blev helt fantastiska!

Proteinbollar Vanilj/chiafrö – 16st ca 50 kCal st
Du behöver:
1burk Barbells proteinpudding (vanilj-päron smak)
4dl havregryn
1skopa tyngre proteinpulver smak: vaniljdrömmar
2tsk sötströ (kan uteslutas men ger mer sötma)
1,5tsk vaniljpulver
Topping:
Chiafrö (Renée Voltaire)

Mixa 3dl havregryn till mjöl blanda sedan alla ingredienser i en bunke. Rulla till bollar och rulla sedan i chiafrö. Förvaras i kylen och bör förtäras inom 7-9 dagar.

Trevlig fredag! <3

Chokladtryfflar

JenniferRecept, Your Evolution

Att göra sina egna chokladtryfflar kan kännas svårt..
detta recept slänger du dock ihop på bara en kort stund.

Du behöver:
1st Hampachokladkaka från Renée Voltaire
3st Barebells bars – cashew
1burk Philadelphia light
Topping:
kokos

Hacka varje bar i små bitar, blanda samman med philiadelphian. Låt stå i kylen i ca 10-15 minuter. Smält chokladen över vattenbad samtidigt som du rullar röran till bollar (låt bollarna förvaras i kylen under tiden du ej arbetare med dem). Doppa varje boll i choklad och lägg på bakplåtspapper, strö över kokos. Förvaras i kylskåp och bör förtäras inom 7dagar.

Ha en fin lill-lördag! <3

Proteinbollar – choklad och kokos

JenniferRecept

Ett helt fantastisk mellanmål eller snacks till kvällen – Proteinbollar!

Du behöver:
3dl havregryn
3msk kakao
1,5tsk vaniljpulver
1,5skopa tyngre proteinpulver (kladdkaka-smak)
1burk borebells proteinpudding (kokos-smak)
Topping:
kokosflingor

Bland alla ingredienser i en bunke, tillsätt eventuellt mer kakao om du vill ha en starkare choklad smak. Rulla till bollar och rulla sedan i kokosflingorna. Förvaras i kylskåp och bör ätas inom 7-9dagar.

Hoppas att ni fått ett mumsigt recept som förgyller er vardag och helg! <3

Nyttig brownie

JenniferInspiration, Recept

brownie-2

brownie-3

brownie-4

brownie-5

Brownie på Barebells hasselnötskräm och ägg!
Tänk att det kan vara så galet lätt att baka goda saker, här följer ett enkelt och väldigt smaskigt recept som är för dig som vill äta gott men ändå inte dra på dig för många kcal.

Dessa brownies innehåller för 8 stycken: 
3 ägg
1 burk hasselnötskräm (likt nutella)

Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att frysa in 8 små klickar av hasselnötskrämen, ca 1 tsk per.
Vispa äggen ordentligt, tills de blir lite skummigt.
Blanda ner hasselnötskrämen i de vispade äggen, och häll sedan upp i muffinsformar.
Precis innan du sätter in de i ugnen lägg i en klick i varje form.
Grädda i ugnen i ca 15 min – ej för länge!
Kcal per brownie: 160 varav protein 8g.

Monday mornings

JenniferInspiration, Vardag

Det gör mig glad att se att ni är ett gäng härliga som fortfarande hänger i för att läsa det jag skriver..eller som nu på sista tiden inte skriver. Universitetsstudier har tagit upp min tid och jag är oerhört tacksam för den möjligheten jag fått vilket gör att det prioriteras mer än något annat. Förhoppningsvis så kommer jag snart in i mina normala rutiner och därefter blir det mer bloggande.

Men vad händer just nu i mitt liv? Jag studerar på universitet, Liu – till socionom. Min kostrådgivning har för första gången tagit fart ordentligt till och det finns inte många platser över, jag arbetar på Stadium Norrköping city – vilket är bra extrapengar för en student. Varje dag är fullspäckad för samtidigt vill jag hinna med det som får mig att må bra..min familj, vänner och träning. Det är mycket att nå upp till och jag kan inte undgå att det vore förfärligt för mig om jag inte kunde få ihop detta då jag har fått så många fina möjligheter i mitt liv – samtidigt som väldigt många människor i världen lever i katastrof.

Idag börjar en nya vecka med nya möjligheter och jag hoppas att alla ni därute kan ta vara på de möjligheter som ni har fått! <3

Söndagstankar.

JenniferVardag

Först vill jag börja med att säga att jag hoppas att ni har haft en fantastisk helg. Själv har jag varit på topp och fokuserat på många viktiga saker. Med viktiga saker menar jag allt från att plugga, jobba, städa till att inreda och mini renovera hemma samt umgås med människor som jag älskar. Detta för mig är livet. Just den känslan att få göra det man känner för med de personer som man vill vara nära.

Nu avslutar jag första veckan som universitetsstudent samt första veckan på kostschema. Det är så roligt att vara igång igen att studera och jag längtar till nästa föreläsning som är redan imorgon 8.15! Kostschemat går bra, jag mår bra av det men det absolut bästa är att det är väldigt fritt med tider – vilket passar otroligt bra när jag går i skolan som jag gör. tiderna på universitetet är väldigt annorlunda mot de tider jag haft i min vardag de senaste åren vilket betyder att jag behöver strukturera om mitt liv. Detta är självklart en utmaning men så bra som det känns just nu så vet jag att det kommer att gå galant.

Om sex dagar är jag i Stockholm, där jag ska springa tjejmilen för första gången. Det är så pirrigt. Jag har sprungit mycket sista 1,5 månaden men innan det knappt något på flera flera månader. Framförallt är jag nervös för att 10km inte är den distans jag springer till vardags, jag brukar ligga på ca 4km vilket går väldigt bra för mig. Nu kommer jag att behöva lägga upp mitt lopp i stadier för att nå de hela 10km. Jag är så taggad!

I övrigt bjuder veckan på studier både föreläsningar och seminarium (det första). Det ska bli mycket spännande då jag tidigare inte haft ett seminarium på detta vis. Hittills har det varit mycket bara kring hemsidor, inloggningar, byggnader/salar osv. men det känns otroligt skönt att jag är kvar hemma i min fina stad Norrköping.

Nu är det dags för middag och ikväll är det fotboll (FCB)!
Trevlig kväll mina fina! <3

Popcornrutor med gojibär, mango och pistage

JenniferInspiration, Recept, Your Evolution

IMG_8187

Från en väldigt härlig kokbok fick jag detta recept – jag gjorde det i våras. Vilket passade väldigt bra innan det blev för varmt ute. Det har en tung men ändå lättsam smak, med det menar jag att nötter och choklad ger en tyngre smak men framförallt mango ger det en lättare smak – fantastiskt kombo av olika smaker.

Ingredienser: 

1 msk olivolja
40 g popcorn
115 g grovkornigt jordnötssmör
2 msk kokosolja
2 msk lönnsirap (jag  valde agavesirap istället)
6 msk standard- eller mellanmjölk (jag använde kokosmjölk istället)
100 g mörk choklad över 70% (gärna sockerfri)
25 g gojibär, grovt hackade
25 g torkade mangoskivor, fint hackade
25 g pistagemandel, grovt hackade

Klä en fyrkantig/rund form runt 20×20 eller något större, i bakplåtspapper.
Hetta upp olivoljan i stekpanna, lägg i popcornen, lägg på lock och låt tillaga på medelhög värme i ca 3-4min. Häll över i en skål, ta bort eventuellt brända eller opoppade popcorn. Torka av pannan med papper.

Hetta försiktigt upp kokosolja, jordnötssmör, sirap och mjölk i 2-3min. Rör om tills allt är slätt och ta bort från värmen. Lägg i chokladen och låt stå i 4-5min tills chokladen har smält.

Tillsätt popcornen i chokladsmeten och rör ihop med lätt hand. Stjälp ner i kakformen, tryck ut smeten med baksidan av en gaffel och strö sedan över gojibär, mango och pistage. Pressa ner toppingen i den mjuka smeten och ställ sedan i kylen i 2 timmar eller över natten.

Lyft ur kakan ur formen och pilla bort eventuellt bakplåtspapper, lägg direkt för servering eller dela upp rutor/bitar för att lägga upp på eventuellt kakfat. Förvaras som max i 4 dagar i kyl.

Lycka till! <3

Träna för att det är roligt!

JenniferTräning, Your Evolution

Jag tycker verkligen om att träna men även jag har haft en tid i livet då inte träningen var kul och motiverande utan endast ett måste som jag var tvungen att göra utefter mitt utsatta mål. När man hanterar träning på det sättet så hinner inte kroppen att återhämta sig och det är idag alldeles för många människor som hoppas över sin vilodag. Kroppen behöver vilodagar, självklart får de inte bli för många ni vet.. men man behöver ibland också låta kroppen få vara. När jag skadade min rygg, under grundläggande militärutbildningen så läkaren till mig: Du får stanna kvar, det kanske inte blir värre, vi kan konstatera att det inte kommer bli bättre och ryggen är något som ska bära dig hela ditt liv.

För mig är det självklart en mening jag använder mig av i livet, men trots detta så hade jag för ca 2 år sedan en hemsk period där kCal in och ut både i mat och träning tog all min kraft, jag vill påpeka att jag inte var sjuk men hade det fortsatt så är det mycket möjligt att det hade blivit en påföljd. Idag kan jag se charmen i att äta mat ordentligt och rätt, jag älskar att få äta ren och god mat som jag vet gör min kropp väl. För 100dagar sedan körde jag mitt första hinderbanalopp – Tough Viking. Om 264 dagar är det dags igen. Jag har valt att bli coachad av Microboss, en tjej från Norrköping som förstår sig på det där med mat och träning – det känns tryggt att veta att även jag som är utbildad till kostrådgivare kan lägga över allt på någon som vill och kan hjälpa mig.
Detta startar vi med 10 veckors kostschema, jag ligger i dagsläget på 1900kCal, vilket fungerar hittills väldigt bra för mig. Samtidigt så är mitt minimun av träning 3 löppass och 2 CF-pass. Jag känner mig motiverad för jag vet att jag hanterar det och tyvärr är det där som många fastnar. Man beslutar att köra efter ett schema som man vet att man inte kan hålla mer än kanske en månad och jag hoppas att alla där ute är medvetna om att det tar längre tid än en månad att ändra en livsstil.

Först nu ser jag fram emot ett besök hos sjukgymnasten som ska ge klartecken på att milen inte är ett problem, sedan kommer tjejmilen några dagar efter och några dagar efter det Sofialoppet!

Detta år är så spännande, motiverande, inspirerade och fantastiskt att jag vet inte hur jag någonsin ska kunna tacka det  nog!

Så alla ni där ute – låt dig inte tvingas att göra som alla andra, gör din egen resa, din livstil. Njut, skratta och må bra på vägen! <3