Popcornrutor med gojibär, mango och pistage

JenniferInspiration, Recept, Your Evolution

IMG_8187

Från en väldigt härlig kokbok fick jag detta recept – jag gjorde det i våras. Vilket passade väldigt bra innan det blev för varmt ute. Det har en tung men ändå lättsam smak, med det menar jag att nötter och choklad ger en tyngre smak men framförallt mango ger det en lättare smak – fantastiskt kombo av olika smaker.

Ingredienser: 

1 msk olivolja
40 g popcorn
115 g grovkornigt jordnötssmör
2 msk kokosolja
2 msk lönnsirap (jag  valde agavesirap istället)
6 msk standard- eller mellanmjölk (jag använde kokosmjölk istället)
100 g mörk choklad över 70% (gärna sockerfri)
25 g gojibär, grovt hackade
25 g torkade mangoskivor, fint hackade
25 g pistagemandel, grovt hackade

Klä en fyrkantig/rund form runt 20×20 eller något större, i bakplåtspapper.
Hetta upp olivoljan i stekpanna, lägg i popcornen, lägg på lock och låt tillaga på medelhög värme i ca 3-4min. Häll över i en skål, ta bort eventuellt brända eller opoppade popcorn. Torka av pannan med papper.

Hetta försiktigt upp kokosolja, jordnötssmör, sirap och mjölk i 2-3min. Rör om tills allt är slätt och ta bort från värmen. Lägg i chokladen och låt stå i 4-5min tills chokladen har smält.

Tillsätt popcornen i chokladsmeten och rör ihop med lätt hand. Stjälp ner i kakformen, tryck ut smeten med baksidan av en gaffel och strö sedan över gojibär, mango och pistage. Pressa ner toppingen i den mjuka smeten och ställ sedan i kylen i 2 timmar eller över natten.

Lyft ur kakan ur formen och pilla bort eventuellt bakplåtspapper, lägg direkt för servering eller dela upp rutor/bitar för att lägga upp på eventuellt kakfat. Förvaras som max i 4 dagar i kyl.

Lycka till! <3