Fryst chokladfudge

JenniferInspiration, Recept

Jag testade att göra ett recept från en bekant som gör massa härliga recept på nyttiga produkter. Receptet är med lite korrigering på grund av lathet och att jag är besatt av Barbells hasselnötskräm – men oj så goda de blev!

Börja med att mixa pumpafrön och havregryn till ett mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det blir en jämn massa. Tryck sedan ut massan i en matlåda (jag hade bakplåtspapper i botten). Detta blir som en brownie som även går att använda som kakbotten.

Ingredienser till brownien
1 dl pumpafrön
1 dl havregryn
2-3 msk kakao (du väljer efter smak och du kan använda raw kakao eller “vanlig”)
3 msk jordnötssmör
8 färska dadlar
Kaffe (efter smak)
nypa salt (efter smak)

Du toppar sedan browniemassan med Barbells hasselnötskräm och strör över flingsalt. In i frysen i någon timme och dela i mindre bitar. Det går sedan att förvara i frysen för tillfällen när suget är igång.

Toppning
Barbells hasselnötskräm
Flingsalt

Hoppas det smakar! /J<3