Kyckling i sojasås toppat med knaperstekt bacon

JenniferInspiration, Recept

Vi var på middag hos våra fina vänner för ett tag sedan och blev bjudna på denna fantastiska middag. Jag älskar när vi dela recept med varandra och att det är som en ny hobby för alla nu när vi blivit vuxna. Detta är i alla fall en favorit hos oss nu.

Sätt ugnen på 175 grader och lägg ut kycklingen i en ugnsform, salta och peppra. Dela baconen i små bitar, jag klippte den – det är så enkelt då och det kan åka direkt ner i stekpannan. Stek baconen till den önskad konsidens, vi gjorde den inte helt knaperstekt eftersom att den ska in i ugnen också. Under tiden så reder du såsen, den ska koka lite. Häll sedan såsen över kycklingen, strö över bacon och toppa sedan med riven ost. Grädda i ugnen i 35-45 minuter beroende på hur stora dina kycklingfiléer är – viktigt att du ser till att kycklingen är klar.

Ingredienser för ca 4 portioner
900gram kyckling
salt och peppar

Sås
4 dl créme fraiche
2 hönsbujongtärningar
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk senap (valfri efter smak)
2 msk kinesisk soja

Garnering
200 gram bacon (går att använda kalkonbacon)
1 dl riven ost

Går att servera med ris, pressad potatis eller vad som nu önskas. Extra gott blir det med en stor sallad som tillför mycket näring.

Smaklig måltid och ha en fin start på veckan! /J<3