Pad Thai

JenniferRecept

Vem saknar inte Pad Thai paradrätten från Thailand? Jag saknar ofta Thailändsk mat, det är något fantastiskt med den. Som att kärlek i de små familjerestaurangerna skapar magi med maten. Fantastiskt! Så därför kommer här ett enkelt recept av Pad Thai, lite försvenskad.

Ingredienser 2-3 portioner.
Kyckling 500g
Bönpasta (smal) 150g
Grönsaker totalt 300g
Exempelvis: Paprika, salladslök, böngroddar och morötter
Kokosmjölk 1,5dl
Vitlök 2 stora klyftor
Chiliflakes, eftersmak
Salt och peppar
Naturella nötter 40g
Lime 1-2st

Börja med att steka strimlad kyckling med salt och peppar. Fräs sedan finhackad/pressad vitlök med chiliflakes i oliv- eller kokosolja. Tillsätt grönsakerna och eventuellt lite med olja, fräs de mjuka och avsluta med att tillsätta kokosmjölken. Koka pastan. Blanda ner kycklingen och pastan i grönsaksblandningen. Under tillagningstiden dela lime och finhacka nötterna. Lägg upp på tallrik och pressa lime och strö nötter över. Här får du delar av alla näringsämnen.

Tips! Om du väger maten så blanda inte i bönpastan, då är det svårt att veta om du får den mängd du ska ha av exempelvis kyckling och bönpasta. Är du väldigt noggrann så blandar du inte heller ner kycklingen i grönsakerna.

Trevlig helg! <3 /J