Träna för att det är roligt!

JenniferTräning, Your Evolution

Jag tycker verkligen om att träna men även jag har haft en tid i livet då inte träningen var kul och motiverande utan endast ett måste som jag var tvungen att göra utefter mitt utsatta mål. När man hanterar träning på det sättet så hinner inte kroppen att återhämta sig och det är idag alldeles för många människor som hoppas över sin vilodag. Kroppen behöver vilodagar, självklart får de inte bli för många ni vet.. men man behöver ibland också låta kroppen få vara. När jag skadade min rygg, under grundläggande militärutbildningen så läkaren till mig: Du får stanna kvar, det kanske inte blir värre, vi kan konstatera att det inte kommer bli bättre och ryggen är något som ska bära dig hela ditt liv.

För mig är det självklart en mening jag använder mig av i livet, men trots detta så hade jag för ca 2 år sedan en hemsk period där kCal in och ut både i mat och träning tog all min kraft, jag vill påpeka att jag inte var sjuk men hade det fortsatt så är det mycket möjligt att det hade blivit en påföljd. Idag kan jag se charmen i att äta mat ordentligt och rätt, jag älskar att få äta ren och god mat som jag vet gör min kropp väl. För 100dagar sedan körde jag mitt första hinderbanalopp – Tough Viking. Om 264 dagar är det dags igen. Jag har valt att bli coachad av Microboss, en tjej från Norrköping som förstår sig på det där med mat och träning – det känns tryggt att veta att även jag som är utbildad till kostrådgivare kan lägga över allt på någon som vill och kan hjälpa mig.
Detta startar vi med 10 veckors kostschema, jag ligger i dagsläget på 1900kCal, vilket fungerar hittills väldigt bra för mig. Samtidigt så är mitt minimun av träning 3 löppass och 2 CF-pass. Jag känner mig motiverad för jag vet att jag hanterar det och tyvärr är det där som många fastnar. Man beslutar att köra efter ett schema som man vet att man inte kan hålla mer än kanske en månad och jag hoppas att alla där ute är medvetna om att det tar längre tid än en månad att ändra en livsstil.

Först nu ser jag fram emot ett besök hos sjukgymnasten som ska ge klartecken på att milen inte är ett problem, sedan kommer tjejmilen några dagar efter och några dagar efter det Sofialoppet!

Detta år är så spännande, motiverande, inspirerade och fantastiskt att jag vet inte hur jag någonsin ska kunna tacka det  nog!

Så alla ni där ute – låt dig inte tvingas att göra som alla andra, gör din egen resa, din livstil. Njut, skratta och må bra på vägen! <3