Detox – utvärdering

JenniferInspiration, Your Evolution

Här kommer den utvärdering som jag lovade er. Det finns tyvärr många nackdelar som jag kommer ta upp, vi alla är olika och reagerar olikt på detta. För mig blev det tyvärr ingen mirakulös detox. Där emot har min kollega som gjorde exakt samma detox en helt annan slutsats, kolla in hennes blogg, yogahella.blogg.se .

Det första jag vill påpeka är smaken på juicerna, de är i grund och botten bra i smaken, dock är det otroligt mycket ingefära tillsatt (vilket är bra) men det tar över juicen och gör det svårt att dricka utan att ta pauser eller ett glas vatten mellan klunkarna. Även cayennepeppar var med i en av juicerna, detta gjorde att juicen blev ännu starkare.

Nästa steg jag vill påpeka är den lilla energimängd som är i juicerna. Om jag inte misstar mig så nu så räknade min kollega ut att det endast är 700 kCal totalt per dag, då skriver även företaget ut att man väldigt gärna får träna lätt under detox. Jag bortsåg från denna rekommendation och vilade så mycket jag kunde mellan mina arbeten.

Det som är bra med just detta företag och juicer är att det kommer med en bra beskrivning kring vilken tid du ska dricka juicerna, exempel på vad du kan dricka/äta om du vill dämpa hunger. För mig dock fungerade inte något av det tyvärr, jag var hungrig konstant i två dagar.

Slutsatsen blir att jag anser fortfarande att om du försöker hålla din kropp så ren som möjligt med nyttig mat och motion så behöver du inte göra en detox. I alla fall inte en sådan där du under två dagar kämpar mot trötthet och hunger, och med det tror att din kropp kommer att renas..För mig var det waste of time om jag ska vara helt ärlig och framförallt eftersom jag dessutom blev sjuk på köpet (detoxen var självklart inte ensam om att göra mig sjuk). Kroppen behöver mat för att fungera och när du har fått in dina rutiner som du älskar och mår bra av, varför rubba på det?!

Ni får gärna ta kontakt med mig om ni har frågor!
Love J <3