Chili Corn Carne med aubergine, vita bönor och chipotlechili

JenniferInspiration, Recept, Your Evolution

IMG_7046

IMG_7047

Recept från Fredrik Paulún.

500g lammfärs
1 aubergine
1 gul lök
2 msk olivolja
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk cayennepeppar
500g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 flytande honung
1 burk stora vina bönor (400g)
2 tsk chipotlepasta
salt

150g fetaost
1dl turkisk yoghurt

Tärna aubergine, hacka vitlök och lök och fräs allt i olivolja under några minuter. Lägg i lammfärsen samt kryddorna och bryn färsen. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och honung, låt det sedan puttra ca 5 minuter. Häll i de sköljda bönorna samt chipotlcpastan, smaka av med salt.
Mosa fetaosten och blanda med yoghurten, servera röran till grytan.

Lycka till i köket! <3