Äpple och kokosbröd

JenniferInspiration, Recept

Denna vecka ligger fokus på matbröd. Jag bakar gluten-, socker- och laktosfritt. Receptet idag är från Renée Voltaire och är ett fantastiskt äpple och kokosbröd.

Recept för 1 bröd

3 äpplen
3 msk Psylliumhusk
2 dl Kokosmjöl
5 dl mandelmjöl eller mixade mandlar
1 dl Chiafrön
1 msk Hampa proteinpulver
2/3 msk bikarbonat
1/4 msk Himalayan Crystal salt
1/2 msk mald kardemumma
6 dl vatten
Virgin Kokosolja och Kokosmjöl till brödformen

Börja med att skölja och skala äpplena, välj om du vill mixa eller riva dem.
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke, tillsätt sedan äpplen och vatten i den torra blandningen. Rör runt och låt svälla i ca 15 minuter. Smörj brödformen med kokosolja och pudra med kokosmjöl. Häll i smeten och platta till den något.
Grädda brödet i ugnen på 175 grader ca 1 timme och 30 minuter (täck eventuellt över med folie sista 30 min). Ta ut brödet ur ugnen och vänd försiktigt upp brödet, låt svalna ordentligt innan du skär i det (kan annars gå sönder).

Lycka till! <3