Känner du dig stressad?

JenniferInspiration

I två veckor kommer bloggen att ha fokus stress.
Vad kan du göra i din vardag för att motverkar stress? Kost, motion, sömn etc.

Första ämnet i fokusområdet stress blir SÖMN.
Hur viktig är egentligen sömnen för att du ska må bra och få den vila som du behöver?

Hur kan din sömn motverka stress?
Sömn är något som vi alla människor behöver mer eller mindre. Människor som idag prioriterar sömn känner sig ofta utvilade när de vaknar och är ofta medvetna om hur många timmars sömn som krävs för att de ska kunna prestera på bästa vis under sin vakna tid.

Om du idag är en person som ej prioriterar din sömn och samtidigt känner dig stressad och trött kan det vara en god idé att börja nu.

Vad kan du göra?

  • Se över din sovmiljö, ett sovrum ska vara ett rum av vila i. Ett rum där du kan hitta lugnet. Med hjälp av exempelvis inredning, färger eller ljusintag kan du skapa den miljön som du mår bäst av.
  • Gå och lägg dig när du är trött, sitt inte vaken till det där programmet på tv:n eller framför datorn bara för att du kan eller vill. Gå och lägg dig. När du känner dig trött första gången är det din kropp som säger åt dig att du behöver vila. Det finns Play-funktioner på ALLA kanaler idag.
  • Det sägs att varje människa behöver mellan 7-8 timmars sömn för att vakna utvilad. Jag kan inte påstå att jag håller med. Min åsikt i detta är att du som individ bäst vet hur många timmars sömn du behöver. Därför är det viktigt att du tar kontroll över hur du behandlar din kropp och undersöker vad just din kropp behöver. Testa dig fram genom att lägga dig tidigt, sent, ställa klockan olika etc.

Se nu till att ta hand om dig själv! <3