Hur kan motion motverka stress?

JenniferInspiration

Motion är viktigt!
Människan är skapad för att motionera men kanske inte så som vi gör idag. Med det menar jag att vi tar bilen till gymmet och ställer oss på löpbandet, samtidigt väljer vi parkeringen närmst ingången på ICA. Vi ser därmed till att vi knappt får en timmes dagsljus utomhus per dag, vilket är alldeles för lite. Det är ganska roligt när man utvärderar sin vardag, och jag är inte bättre själv kan jag erkänna. Vi är så otroligt stressade över att hinna med allt i våra liv att vi glömmer det lilla och enkla. Som exempel varför är det inte samma status att alltid gå till affären och handla som att ta bilen till gymmet och lyfta hantlar som väger mindre än matkassen?

Känner du dig idag stressad över att du inte hinner till gymmet och träna två timmar per dag. Nedan har du små och konkreta tips, de kanske inte gör att du vinner en Bikinifiness-tävling men det gör att din kropp mår bra och att stress minskar.

Vad kan du göra?

– Välj att gå till affären.
– Har du möjlighet välj att cykla eller gå till jobbet.
– Gör simpla och enkla övningar hemma, det behöver ej ta mer än 30min och kan vara inomhus eller utomhus.
– Gå en promenad tillsammans med dina vänner, välj bort fikan.
– 20 min per dag är bättre än inget alls.
– Ta möten med dina kollegor under en promenad istället för vid ett bord.
– Skapa en utmaning några gånger per år, det finns massor av alternativ på ex: Facebook.

P.S bilden är taget från toppen av Yxbacken, i Norrköping. Jag lurade med min vän på en tripp upp-och nerför denna skidbacke i veckan, riktigt bra träning.