Browniekaka

JenniferRecept



Browniekaka
3dl dadlar utan kärnor
2dl vatten
1 1/2dl hasselnötter
1dl kokosolja
2tsk malen kanel
2tsk malen kardemumma
1msk bakpulver
3msk kakao (jag kommer nog ta mer nästa gång så att det blir en chokladbomb ;). )
3dl bovetemjöl
2 äggulor
4 äggvitor

Koka dadlarna i vattnet på svag värme tills det blir en grötig massa, ungefär femton minuter.
Mixa nötter till mjöl, blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt sedan äggulorna och dadlarna och blanda på full effekt. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
Fördela smeten i en springform (jag hade 24cm) och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

Topping – Chokladkräm
2 mogna bananer
4msk kakao
1dl hasselnötter
1dl vatten
en klick honung

Mixa nötterna ordentligt, mixa sedan allt tillsammans (ha gärna lite tålamod så att smeten blir slät).
Bred över kakan och toppa med kokos.

Hoppas att ni får en helg med en massa gottigt! <3